13 Eylül 2014 Cumartesi

Türk Telekom Archos 7' 70b Cobalt Tablet İncelemesi

1 Yorum

İletişim denildiğinde öncelikle olarak Türkiye'de insanların aklında tabiki de Türk Telekom gelecektir. İletişim ve yakınsama teknolojilerinde öncelikle Türkiye'de, sonrasında uluslar arası alanda öncü şirket Türk Telekom, müşteri ve kullanıcılarına özel olarak Archos Tablet veriyor.

Ben ve birçok Türk Telekom kullanıcısının bu kampanyadan yararlanarak Archos Tablet sahibi olduğunu düşünüyorum. Peki ya bu kampanyadan haberi olmayan kişiler? Eminim sizlerde yıllardır Türk Telekom abonesisiniz.

Aylık 500 dakika aboneliğini başlatarak Archos Tablet'e ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. Fakat siz tarifeniz üzerinde bir değişiklik yapmadan bu cihaza sahip olmak isterseniz 24 ay boyunca faturanıza ek 7,90 TL ödemeye tabi tutuluyorsunuz. 24 ay sonunda ödediğiniz toplam rakam 189,6 TL'ye tekabül ediyor. Şimdi çıkıp 190 TL'ye 24 ay taksitli bir tablet alabilir misiniz? Sanmıyorum.

4.2 Jelly Bean işletim sistemi ile gelen Archos 70b 7' Cobal Tablet ile normal bir tablette gerçekleştirdiğiniz her işlemi yapabilirsiniz. İnternete girebilir, oyun oynayabilir Google Play Store üzerinden dilediğiniz oyunu veya uygulamayı indirerek kullanabilirsiniz.

Archos 7' 70b Archos Tablet Sistem Özellikleri

İşletim Sistemi  ANDROID™ 4.2 Jelly Bean
Ölçüler  192 x 117 x 10.6 mm
Ağırlık  300 gram
Pil  Li-ion, 10 W, 2710 mAh Batarya
İşlemci  Dual-core ARM Cortex™: A9 @ 1.2 GHz
Ram  512 MB 
Bellek  8 GB sabit, 32 GB'a kadar yükseltilebilir
Kamera  0.3 MP ön kamera, arka kamera yok
Ekran  7 inch 1024 x 600 pixels


Boyutlar
192 cm uzunluk 117 cm genişliğe ve yaklaşık olarak 11 mm kalınlığa sahip olan bu tabletin boyutları gayet ideal. Gerek çantanızda taşırken, gerekte elinizde taşırken hiçbir zorluk çıkarmayacak bir boyuta sahip. 300 gram ağırlığı ile yanınızda taşıdığınız süre zarfında size yük olmayacaktır.

Ekran ve Ön Kamera
Cihaz ; ufak boyutları gereği 7 inch büyüklüğünde 1024*600 çözünürlükte bir ekrana sahip. Tek elle kullanımda, taşıma ve tutma konusunda zorluk çıkarmayacak biçimde tasarlanmış dolayısıyla tablet kullanımı dahada kolay bir hal almış. Ekran parlaklığı diğer tabletlere kıyasla pek tatmin edici düzeyde olmasa bile fiyat/performans bakımından sizi çok fazla zora sokmayacaktır. Ekran kalitesine biraz daha önem vererek, tüketicinin alacağı performans elbette daha yukarılara çıkarılabilirmiş. Ön tarafa ise 0.3 MP bir ön kamera yerleştirilmiş. Tüketiciler ön kamerayı kullanmak istediklerinde veya sistem özelliklerinde 0.3 MP ön kamerayı gördüklerinde "Hiç koymasaydınız daha iyiydi" sözlerini sarf edeceklerdir muhtelemen. Fakat yinede, ön kamera ihtiyacınızı zorunlu olduğunuz zamanlarda karşılayacaktır. Gece performansında ise bir ışık kullanmanız gerekecek.


Batarya ve Bellek
2710 mAh Li-ion batarya tercih edilmiş. Görünen değerler bir tablet için epey az gibi dursa bile bu sistem özelliklerine sahip bir tablet için batarya tatmin edici düzeyde performans veriyor. Kutu içerisinden çıkan sarj aleti ise, eminim beklentilerinizi yıkıp atacaktır. Örnek vermek gerekirse, Note 2'min bozulan sarj aleti yerine bu tabletin sarj aletini kullanıyorum ve tam performans alıyorum. Videoda göreceksiniz fakat priz için başı değiştirilebilen aparatlarında yanında gelmesiyle, yurt dışı tipi prizlerde kullanmanız için ek veya başka bir sarj aleti alma derdini ortadan kaldırmışlar. Hoşuma gitti ama ne kadar kullanılır bilinmez. 8 GB bellek ile gelen cihazın yaklaşık 1-2 GB'ını cihaz kendisine ayırdığı için size kalan net depolama alanı 6 GB. Gayet tatmin edici bir değer olduğunu düşünüyorum ve dilerseniz 32 GB'a kadar hafıza kartı ile bu depolama alanını yukarılara taşıyabileceğinizi de belirtmek istiyorum.


Ram ve İşlemci
512 MB Ram tercih edilmiş. Bunun yerine 1 GB Ram konumlandırılsa, kullanıcı epey rahat ederdi. Fakat yinede, sakin ve hor kullanmadığınız taktirde bu değerlerinde yeterli olabileceğini düşünüyorum. Ram değeri ne kadar yüksekse cihaz üzerinde o kadar çok birden fazla işlem gerçekleştirebilirsiniz. Yani dolayısıyla 512 MB ram değeri ile aynı anda bir çok uygulamayı açmanız pek mümkün olmayacaktır. İşlemci seçimini de ram ile doğru orantılı yapmışlar ve 1.2 GHz hıza sahip A9 Cortex işlemci kullanmışlar.

Tarayıcı Performansı
Gelelim fasulyenin faydalarına. Boyutuyla ve sistem özellikleriyle, bu tablet başlı başına bir browser tableti. Yani tarayıcı üzerinden işlerinizi yapmanızı, haberleri okumanızı, yazı yazmanızı, video izlemenizi sağlayabilecek bir tablet. Stock tarayıcı performansına nazaran cihaz Chrome uygulaması ile daha üst düzey bir tarayıcı performansı sergiliyor.

Kampanyadan yararlanmak ve bu cihaza sahip olmayan isteyen kişilerin: Türk Telekom bayi ve ofislerine başvuru yapmaları gerekiyor. Kampanya hakkında verdiğimiz bilgileri yeterli bulmayan ve yetkili bir kişiden bilgi almak isteyenler ise 444 1 444 müşteri hizmetlerini arayabilir veya www.turktelekom.com.tr adresini ziyaret edebilir.

1 yorum:

  1. Eskiden taahhütlü olarak alınan tablet ve cep telefonları normal satış fiyatlarına kıyasla çok daha pahalı olabiliyordu. Ve o dönem www.dukkanim.com gibi siteler yada elektronik mağazalarda hem daha ucuz hemde taksit imkanı vardı. Şimdi ise cep telefonları için taksit uygulamasının kaldırılması bu firmalara gün doğdu ancak rakip firmalar birbirleriyle yarışmaya başlayınca bu fiyat farkı iyice azaldı.

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.