1 Ekim 2012 Pazartesi

Dev isim: iPhone 5

3 yorum


Detaylar

Piyasanın genelde en kaliteli ve özgün markası olarak tabir edilen Apple, bu yeni ürünüyle müşterilerinin ilgisini fazlasıyla çekmişe benziyor. iPhone 5'in satışa sunulduğu ilk üç günlük dilimde 5 milyon adet satarak rekor kırdığını duyurdu. Apple'ın iPhone 4S'ten sonra seriye dahil ettiği iPhone 5, ekran ve kasada değişiklikler yapması ile de fazlasıyla dikkat çekti. Ön sipariş fiyatları oldukça yüksek, bu Apple'ın sürekli uyguladığı bir taktik. iPhone'ların fiyat çizelgesi başta çok pahalı sonrasında ucuzlayan bir tablo şeklinde. Henüz Türkiye'de resmi satışı bulunmayan iPhone 5'i Hepsiburada.com'dan önsipariş ile almak için 3.149,00 TL'nizin olması gerekiyor.

Apple iPhone 5'in serideki diğer telefonlardan daha farklı olacağını belirtmişti hem hafiflik hem tasarım, hemde incelik konusunda bir değişeme uğrayacağı haberide vardı. Bu habere yönelik iPhone 5, 112 g gibi gir ağırlığa sahip. Yani benim Xperia Arc'ımdan daha hafifmiş.

Telefonun ön tasarımında ekrandan başka bir değişiklik gözükmüyor. Ekranın boyutu ise 4" Kimi takipçiler  bu ekranın iPhone'nun kalitesini bozduğunu iddaa ederken, bazı takipçilerde iPhone'nun bu devirde değişime uğramasının şart olduğunu ve bu şekilde bir ekranın iPhone 5'e yakışır derecede olduğunu savunmakta. Bana göre ise, bu ekran iPhone 5'in maça 1-0 başlamasını sağladı.


Ekran Bilgileri

Ekran kalitesi ve kamera kalitesi ile de iPhone'u tercih eden kullanıcılar için iPhone 5'in kamerası ideal durumda. Bir çok telefonda olduğu gibi ve iPhone serisinin bir çoğunda olan çoklu dokunmatik ekranı tabiki de iPhone 5'te destekliyor ve iPhone 5'in "640 x 1136" çözünürlükte kapasitif, 16M Renk desteği olan ve gorilla glass bir ekran var. Gorilla Glass çizilmez ekran anlamına geliyor. Ekran tipi ise "IPS LED" Ekranın geniş olması sayesinde iPhone 5, daha uzun ekrana daha fazla içerik yerleştirmeyi sağlıyor.  Ekrandaki yeni özellik sayesinde görüntüler bir o kadarda netleşmiş durumda.

Kamera Bilgileri

iPhone 5, 8 MP bir kameraya sahip bununla birlikte LED Flas desteği de bulunmakta. iPhone 5'te 1080p yani 1920x1080 Full Hd, video kayıt desteği var. iPhone 5, iSight kamera ile geliyor. Bu kameranın Apple cephesinde tanıtımı dünyanın en popüler kamerası demekmiş. iPhone 5'te kamera konusunda gelen en büyük yenilik ise 360 derece panaroma modda çekim desteği. iPhone 5'te bulunan yeni A6 çip sayesinde kamera tam anlamıyla hızlı ve pratik bir şekilde kullanılabilecekmiş. Bana en garip gelen ise, video çekimi sırasında fotoğraf çekim desteğini sağlaması. iPhone 5'in ön kamerası ise 720p HD çekimi destekliyor. Bu bazı akıllı telefonların arka kameralarında bile olmazken iPhone 5, bu kamerayı ön tarafa yerleştirmiş.


Bağlantı

iPhone 5, serideki diğer iPhone'lara göre bağlantı özelliklerini değiştirmiş olsada henüz NFC teknolojisine sahip değil. LTE teknolojisi ile 4G bağlantı seviyesine dair bir iletişim teknolojisi yeniliğini ortaya koyuyor. Sahip olunan diğer bağlantı özellikleri HSPA, HSPA+, DC-HSDPA ve 802.11b/g/n şeklinde. Tabii AGPS, GLONASS bağlantılarının da üründe yer aldığını ekleyelim.

Donanım

iPhone 5, üzerinde A6 çiple geliyor. iPhone 4S'te bulunan A5 çipe göre iPhone 5, iki kat daha yüksek performans vermeye meğelli durumda. Telefondaki RAM miktarı ise 1 GB. Ben bu rakamı iPhone 5 gibi stabil bir telefon için çok uygun görüyorum. Sahip olduğu bu güçlü işlemci ve grafik birimi ile iPhone 5, genel kullanım, uygulama açılış ve kullanımları, oyun performansı, video izleme performansı gibi ana konularda bir önceki iPhone ürünü olan iPhone 4S’i ikiye katlıyor.

İşletim Sistemi

iPhone 5, IOS 6 işletim sistemi kullanıyor. IOS 6'nın yanında getirdiği en büyük yenilik ve özellik ise haritalandırma. 3D olarak kısaltılan 3 boyutlu harita servisini iOS 6 ile birlikte hayata geçirecek olan Apple, iPhone 5 kullanıcılarının herhangi bir harici GPS cihazına ihtiyaç duymadan A noktasından B noktasına gitmelerini sağlayabilecek kadar başarılı parçacıklara sahip. Siri desteği ile sesli komutlara ve taleplere de cevap verebilen harita uygulaması gerçekçi üç boyutlu mimari fotoğraflarıyla göz kamaştırıcı bir yapı ortaya koyuyor.

Gerekli bir kaç bilgi

iPhone 5 ile çekilen 15 fotoğrafı indirmek için Tıklayın!

Ya sizin yorumunuz...

Bu telefon hakkında ya sizin düşünceleriniz neler? - Telefonu kullanmışsanız düşündüğünüz eksikleri yazabilir misiniz yada düşündüğünüz olumlu yönlerini yazar mısınız?

3 yorum:

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.