25 Haziran 2012 Pazartesi

Nedir bu Euro 2012 merakı?

1 Yorum
Severim UEFA Euro'ları. Bu tutku 2008'de başlamıştı tabi. O zamanlar futbol daha bir başkaydı. Daha tutkulu, daha heyecan verici ve daha merak uyandıran bir sahne vardı karşımızda.

Euro 2012 çeyrek final maçına İngiltere ile İtalya 0-0 berabere kaldı ve penaltılarla tur atlayan taraf İtalya oldu. Portekiz, Çek Cumhuriyetini 1-0 yenmiş. Bu arada falan falan falan diye gider bu haberler. Genelde NTV spor alt yazısında yazan şeyler bunlar.

O değilde benim ilgimi çeken, bugün telefonuma uğrayan bir haber oldu, haber aynen şu şekilde;
Euro 2012'de maç öncesinde ve sonrasında stadyumlarda taraftarların karşılanması, sahanın hazırlanması gibi görevlerde çalışmak isteyen 29,612 kişi başvuruda bulundu. Bunlardan 5 bini şu anda gönüllü olarak çalışıyor.
Orada iki yüz görmeye, bağırış çağırış duymaya, maç öncesindeki gerilimi hissetmeye efendime söyliyeyim sahayı hazırlamak isteyen amma çok kişi varmış değil mi? O değilde şimdi bu 5 bin kişi nasılda havalarda uçuyorlardır. Neden? Tahli kondu başlarına talih orada en az 100-200 futbolcu görecekler ey ahali.

Açıkcası garipsedim bu durumu. Anan mı, baban mı? Ne diye gönüllü olarak gidersin ki oraya. Gönüllü olarak böyle zahmetli ve topluma yararı olmayan şeyler yapmaya ne gerek var ki?


1 yorum:

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.