17 Ocak 2012 Salı

Kışın kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenler

3 yorum
Kışın en soğuk zamanlarında dışarı eğlence amaçlı çıkmak kimsenin programında yer almaz. Bu yüzden ihtiyaçları olmadığı sürece vakitlerini ev vb. yerlerde geçirirler. Böylece diğer mevsimlerde yapılmayan şeyler yapılmaya başlanır. Yemek yeme saatleri değişir, yemek çeşitleri değişir ve yemeğin dengesi ayarlanamayabilir. Bu yapılanlara karşı her mevsimde ayrı önlem alınması gereklidir. Fakat yazın yapılan diyetleri ve rejimleri uygulamak burada pek bir fayda etmeyebilir.


Yazın veya diğer mevsimlerde uygulanan diyetleri, kışında uygulamanın pek yararı olmayacağı gibi psikolojik olarak da bir rahatsızlık verecektir. Kiloları kendilerine çok fazla takıntı eden kişiler kışa bir düşman gözüyle bakmaya bile başlayabilirler.

Peki, yazın yaptığım diyetler fayda etmedi birkaç kilo daha fazla bile aldım ama şişman değilim gibi sözler kullanan kişiler kışın nasıl bir yaşam tarzı uygulamalılar?
1- Günün ilk saatlerinde sıkı bir kahvaltı yapılarak güne 1-0 önde başlamak gerekir.
Sabah saatlerinde kahvaltı yapmak ile öğlen saatlerine doğru kahvaltı yapmanın yararları bir değildir. Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlamak için kahvaltı zamanında ve güzel bir şekilde yapılmalıdır. Bu sizin direncinizi arttırmakla beraber kilo almamanızı da destek verecektir.
2- Susamamamıza rağmen günlük belirli miktarda su tüketmeliyiz.
Yazın sıkça rastlanan susama hissine kışın fazla rastlanmaz. Su vücudun metabolizma hızını arttırır, düzenli çalışmasını sağlar ve metabolizmanın temel direğidir. Kışın, yaza göre su kaybımız daha az olduğu için susama hissi de oldukça azdır. Bu yüzden günlük ortalama 10-15 bardak su tüketilmelidir.
3- Bitki çayı tüketilmelidir.
Soğuk hava nedeniyle kışın favori içecekleri sıcak içeceklerdir. Fakat kışın kahve ve siyah çay tüketimi yerine bitki çayları tüketilmelidir. Bitki çayları içinde bulunan vitaminler vücudun direncini arttıracaktır.
4- Yağ ve şeker kullanımı azaltılmalıdır.
Kışa girmeye başlandıkça vücutta mevsime ayak uydurmaya çalışır. Bu yüzden vücudun enerjisi düşmeye ve değişiklik göstermeye başlayabilir. Fazla yağ ve şeker tüketimi dengeyi bozmaya çalışabilir. Bu yüzden çok fazla tüketilmemelidir.
5- Balık tüketilmelidir.
Kış başından, sonuna kadar belirli aralıkla et ve et ürünleri tüketiminin yanında balık tüketmekte şarttır. Kış mevsiminde güneş kendini açığa çıkarmadığından vücutta da vitamin gereksinimi oluşur. Bunu karşılamanın tek yolu balık tüketimidir.
6- Tatlı tüketimi yararlı değildir.
Bu, sadece kış mevsiminde değil diğer gün içlerinde de geçerlidir. Çok fazla tatlı tüketimi yerine sağlıklı ve düzenli beslenmek vücudunuzu dengede tutmaya yetecektir.

Sizce kışın kilo almamak için nelere dikkat edilmeli? 

3 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba en iyi çaylardan birisi bitki çayı benim bildiğim
    Atom çayı olarak sizlere Naturpy Atom çayı
    öneriyorm gerçekten şeker atmadan kendi doğal içerisindeki bitkiler sayesinde
    gerçekten şeker atma ihtiyacı duymadan mümemmel bir tat alabileceğiniz bir bitki mutlaka denemelisiniz.
    içerisinde kimyasal yoktur tamamı naturel doğal ortamda oluşan bitkilerden elde edilmiştir.
    Zencefil,zerdeçal,tarçın,karanfil,hibiskus bitkisi yani nar çiçeği şeker tadını verir ,
    havlıcan,yeni bahar meyve ,karabiber,doğal kırmızı pancar kökü tozu ( tatı veren bir diğer bitki) ve sudan oluşan bir bitki çayıdır.
    Hazır küp halinde NAturpy Atom çayı gerçekten mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim ürünler arasındadır. Soğuk algınlığı,öksürük için
    bağışıklık güçlendirici etkisi vardır.

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.