10 Ocak 2012 Salı

Doğalgaz ile tasarruflu ısınma yöntemleri

2 yorum
Kışın ortalarına girmiş bulunuyoruz. Genelde doğalgaz kullananlar veya tam anlamıyla ısınamayan kişiler bu kışı da rahat bir şekilde nasıl geçireceklerini düşünüyorlar. Kim istemezki dışarıda fırtına varken evinde sıcacık uyumayı. Kapıyı sürekli açık tutmamak, camları kısa süreliğine açarak evi havanlandırmak uzun süreli cam açmamak bunlar ısınmanın yüzeysel ve görünen taraflarıdır. "Geçen yıl da doğalgaz kullanıyordum fakat bu yıla göre daha az ödüyordum." demek tamamen yanlış olur çünkü artan zam miktarını göz önüne alırsak sizin hesaplarınızla uyuşmayacaktır. Tavsiyeleri okumadan önce aldığınız kombi veya alacağını kombi evinize uygun olmalıdır. Bu da bir tasarruf yöntemidir.

Peki tam anlamıyla ısınabilmek ve bunu fatura yansıtmak nasıl olur?
1- Çatı katlarında veya çatıya yakın oturan kişiler izolasyon yaptırmalıdırlar. İzolasyon hissedilecek bir şekilde ısı kaynağı sağlar ve bunu faturaya da bizzat yansıtır.
2- Kombiye ısı termostatı taktırmakta kesin bir çözüm yoludur. Termostat güneş ışınları sayesinde evin ısınmasını, o günkü hava durumunu da göze alarak evin sıcaklığını ona göre belirler.
3- Peteklerin önü masa, dolap, koltuk ve yatak gibi malzemeler ile kapatılmamalıdır. Eşyalar sıcaklığı emeceklerdir ve odaya ısı yayımını zorlaştıracaklardır.
4- Uzun süreli evden ayrılma durumlarınızda kombiyi kapatmanız yararlı olacaktır.
5- Evin kullanılmayan odalarında radyatör yakmanın gereği yoktur. Kullanılmayan bölümlerdeki petekler kapatılarak tasarruf yapılabilir.
6- Kombinin ayarı ile sürekli oynamamak gereklidir. Sabit bir ayarda tutmak cihazın verimliliğini arttıracaktır.
7- Yemekleri düdüklü tencerelerde pişirmeye özen göstermelisiniz. Pişirme sürelerini uygun olarak ayarlamalısınız ve tencerelerin kapaklarını kapatmayı da unutmayınız.
8- Dış yalıtım yapılmalıdır.
9- Sıcaklığı içeride tutmak ve içeride dolaştırmak için geceleri perdelerin kapalı olması gereklidir.
10- Bulaşık yıkarken soğuk su ile durulama yapılabilir.


Bu ufak önlemler sayesinde hem daha iyi ısınabilir hemde fatura da tasarruf sağlayabilirsiniz.



2 yorum:

  1. Teşekkürler. Yazdıklarınızı uygulayacağım. Eğer gözle görülür bir tasarruf sağlarsam buraya yeniden yorum olarak yazarım.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Berkay Bey,

    Koronavirüsle mücadele kapsamında temizliğin önemini bir kez daha anladık. Ancak hem kişisel temizliğimiz hem de ev temizliğinde suyu boşa harcamamamız gerektiğini de anlamamız gerekiyor. Hem dünyamızın geleceği hem de bütçemiz için su tasarrufu yapabiliriz.

    Suyun israfını önlemek için; dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken, bulaşık yıkarken, duş alırken gereksiz yere musluğu açmayın. Yalnızca durulama yaparken musluğu açmaya özen gösterin. Çamaşır ya da bulaşık makinenizi tamamen dolu olduğunda çalıştırın.

    Su tasarrufuyla ilgili naçizane notlarımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/su-tasarrufu-nasil-yapilir/

    Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.