14 Eylül 2011 Çarşamba

Gişede milyon dolarlar nasıl kazanılır?

Yorum Bırakın
Sinema dergisi ''Empire''ın İngiliz edisyonu, ''Gişede Milyon Dolarları Nasıl Kazanırsınız?'' başlığı altında yapımcıya para kazandıran kuralları anlattı. Oscar'a kadar uzanacak ve yapımcısını zengin edecek 10 altın kural şöyle:

1- Fantastik bir film yapın.
Son dönemlerde vizyona giren filmlere bakarsak, çoğu yapımcılar bilim-kurgu film yaratmayı tercih ediyorlar. Sebebi ise film takipçileri ve sinema severler tarafından daha büyük ilgi duyulması.

2- Başarılı bir yönetmen ile çalışın.
Başarılı ve daha önce büyük işlere imza atmış bir yönetmenle çalışmanız sizi başarıya ve yükseklere taşıyacaktır. Böylece karanlıkta kalacağını düşündüğünüz filmlerin önünü açabilirsiniz. Yönetmenden ziyade editörden tutun efektçiye kadar başarılı bir kadro olmalıdır.

3- Hollywood'u tercih etmeyin.
Hollywood'un dışına çıkarsanız izleyicinin göz zevkini hitap eder ve beğenisini toplarsınız. Örnek vermek gerekirse "Batman" filminin yönetmeni Hollywood'dan başka bir yer arayışı sayesinde büyük beğeni toplamıştı.

4- Kazanç sağlamak için masraf yapmalısınız.
Tabikide bir kazanç istiyorsanız ilk önce bir emek sarf etmeli ve bir miktar para harcamalısınız. Milyonlarca dolar kazanmak için bir miktar para gözden çıkarılmalıdır. 180 ile 200 milyon dolara yakın bir bütçeyi gözden çıkaran yapımcılar bu parayı kazandıkları gibi kara da geçerek gişe yarışından yüz akıyla çıkıyor.

5- Ünlü kişiler için para dağıtmayın.
Ünlü yüzler ile çalışmak için bütçenin bir kısmını harcamak tamamen yanlıştır. Sayısız ünlü yıldızı bir filmde toplamak kağıt ve mantık üzerinde iyi gözüksede pek parlak bir fikir sayılmaz. Ekranlarda çok gözükmeyen ve çok parlak olmayan yıldızlarla çalışarak az para ile kazanç sağlayabilirsiniz.

6- Fragmanınızı kaliteli yapmalısınız. 
Bir çok film izleyicileri, filmiz izlemek için ilk önce fragmanlarını izlemeyi tercih ediyorlar. Fragmanınız ne kadar kaliteli ve göze hoş gelicek şekilde tasarlanırsa izleyici istatistiklerinizde o kadar havada gezer.

7- Hikayeyi değiştirin veya süsleyin.
"Titanic" gibi herkesin bildiği bir öykü bile olsa bunu ekrana bilindiği gibi çıkarmak kazanç sağlamaz ve izleyici oranını arttırmaz. Onun yerine hikayede değişiklikler ve hikaye üzerinde süslemeler yapılmalıdır.

8- 3D Film yapın.
3D Film yapmak yapımcının önünü açan faktörlerden biridir. Masraflı görünen bir iş olsada, film vizyona girdikten sonra kara geçen bir çok yönetmenden biri de olabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.