12 Eylül 2011 Pazartesi

Bilgisayarınız daha hızlı açılsın

Yorum Bırakın
Bilgisayarınız yavaş açılıyor veya sizin istediğiniz sürede açılmıyor ise aşşağıdaki küçük ipuçlarını uygulayarak daha hızlı açılan bir bilgisayara kavuşabilirsiniz.

Virüslerin bilgisayarınıza girmesine izin vermeyin/Engel olun.
Siz farkında olmadan sisteminize sızabilecek virüsler bulunmaktadır. Bunların sisteminize yani bilgisayarınıza bulaşmasını engelleyin. Bunun için güncel bir antivirüs programı edinerek yola koyulabilirsiniz. Antivüris programı ile belirli aralıklarla bilgisayarınızı taratmalı ve sıksıkla güncellemelisiniz.


Sisteminizin açılışıyla çalışan programları kapatın.
Bilgisayarınızın güç tuşuna yani açma tuşuna bastıktan sonra, bilgisayar açılana kadar sizin ayarladığınız programlarda bir yandan açılmaya başlayacaktır. Bu durumda sistem bir çok programı birden başlatmaya çalışacaktır. Böylece sistem varsayılan hızından daha yavaş açılacaktır."Başlat > Çalıştır > msconfig" yaparak başlangıçta çalışan programları düzenleyebilirsiniz. Bunun için "Soluto veya Ccleaner" adlı küçük yazılımları da kullanabilirsiniz.

Etkisiz donanımları devre dışı bırakın.
Kullanmadığınız veya işe yaramayan donanımların bulunması Windows'un yavaş başlamasına neden olur. Aygıt yöneticisi yardımıyla kullanmadığınız donanımları kaldırabilir veya geçici süreliğine devre dışı bırakabilirsiniz.

Sabit IP Kullanın.
Sistemin her açılışında yeni bir IP almak istemesi uzun sürebilir. Ağ bağlantı ayarlarına girerek sabit bir IP Belirlerseniz sistem her açılışta yeni bir IP almayacak böylece daha hızlı açılacaktır.

Fazla ve kullanmadığınız yazı tiplerini silin.
Sisteminizde kullanmadığınız yüzlerce veya onlarca yazı tipi varsa sisteminizin geç açılma nedenlerinden biride bu. Sisteminizin geç açılmasını sağlayan en büyük faktörlerden biride fazla yazı tipi olmasıdır. Yazı tiplerini "Denetim Masası > Yazı tipleri" dosyasına girerek bulabilirisiniz. Daha sonra kullanmadığınız yazı tiplerini seçerek "Sakla" seçeneğini işaretleyin. Gerektiği zamanlarda seçeneği kaldırarak yazı tipini kullanabilirsiniz.

BIOS Ayarları
PC'nizin BIOS ayarlarını değiştirerek sadece sabit disklerin kontrol edilmesini sağlayabilirsiniz. Geriye kalan CD ve diğer medya araçları gözardı edileceğinden ufakta olsa bir hızlanma söz konusu olacaktır.

Daha fazla bellek
Bilgisayarı hızlandırmanın en kalıcı çözümlerinden biride yüksek RAM kullanmak. Eğer bütçeniz yetiyorsa daha fazla RAM alarak sisteminizi hızlandırabilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.