28 Eylül 2011 Çarşamba

Beyini Geliştirmenin Altın Kuralları

Yorum Bırakın
Şuan ki eğitim düzeyi sol beyini geliştirmek üzerine baskılı. Sol beyin bilgileri sayısal ve sözel olarak algılarken sağ beyin, işitsel,görsel vb. tekniklerle algılıyor bilgileri.
Peki beyinin tamamını nasıl geliştireceğiz?
1. Kitap okumak en faydalı yöntemdir. Çünkü sol beyin yazıları takip ederken, sağ beyin ise bu yazıların hayalini kurar ve canlandırır. Bu yüzden televizyon izlemek zararlıdır, televizyon izlerken sağ beyin etkisiz kalır ve sol beyin daha fazla gelişmeye başlar.
2. Beyin egzersizi amaçlı sayısal ve sözel bulmacalar çözülmelidir. Her gün gazetedeki bulmacaları çözmek yeterli olacaktır.
3. Okunan yazılar veya bilgiler hayata geçirilmelidir, bu yüzden okuldaki anlatımların deneyle yapılmaları daha önemlidir.
4. Öğrencilikte,çalışma ortamında veya günlük yaşamda resim,müzik,beceri ve el işi gibi sağ beyini geliştirecek işler yaparak sağ lob geliştirilmelidir.
5. Bol bol spor yapmak,yeterli uyumak ve beslenmeye özen göstermek özellikle spor beynin dinç ve güçlü kalmasını sağlar,olumsuz düşünceleri yok ederek beynin daha kolay öğrenmesini sağlar.
6. Hafızamıza gereksiz aşırı veri girişini ve çıkışını engellemeliyiz. Bunun için yollardaki ,tabelalardaki ve reklam panolarındaki yazıları okumak yerine kitap okumalıyız.
7. Hafızamızı uzun süreli geliştirmek amacıyla her gün bir kaç satırlık bir yazı veya bir şiirin bir kıtası ezberlenmelidir. Hafızamızın güncel kalması açısından çok önemlidir. Yine günlük yaşamda çok fazla kullanılan sevdiklerimizin ve yakınlarımızın numaralarını bir yere yazmak yerine hafızamızda tutmayı denemeliyiz.
8. Bol oksijen alabileceğimiz yerlerde durmalıyız. Bu beyinin düzgün çalışması ve işleri yerine getirebilmesi açısından çok önemlidir.
9. Depresyondan ve kaygıdan uzakta durmalıyız.
10. Alkol ve sigara beyinde büyük hasarlara yol açtığı için kullanmaktan uzak durmanın yanında kullananların yanından da uzaklaşmalıyız.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.