1 Şubat 2011 Salı

Mahkeme Kararı Sanalika’yı da Vurdu

Yorum Bırakın

 Popüler sanal dünya uygulaması Sanalika’ya erişim engellendi. Sitenin Ankara 7. Sulh Ceza mahkemesinin 2011/69 numaralı ve 18 Ocak 2011 tarihli kararıyla erişiminin koruma tedbiri kapsamında engellendiğini duydum.
Türkiye internetinde tedbiren engelleme konusunun daha farklı bir hukuksal zemine oturtulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü geçmişteki video, müzik, fotoğraf paylaşımı gibi alanlarda hizmet veren sitelerden de bildiğimiz üzere, çoğunlukla davaya konu olan sitenin zararlı görülen içeriği temizlemesini takip eden kısa bir süre sonunda erişim tekrar sağlanabilmektedir. Sanalika engellemesinde servisin yer sağlayıcı durumunda olması ve sadece anlık mesajlaşma şeklinde bir içerik bulunmasından ötürü aslında bu tür bir temizleme de söz konusu olamayacaktır. Yine de, servisin erişiminin bilirkişi raporlarının alınmasını takiben kısa süre içinde açılacağını düşünüyorum.
Sanalika’nın engellenme sebebi çocukları internet yoluyla cinsel istismardan korumak olarak belirtiliyor. 18 yaş altı kesimin yoğun olarak üye olduğu Sanalika’nın üyeler arasındaki olası bir mesajlaşmadan dolayı bu tür bir gerekçeyle engellendiğini tahmin ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.