14 Şubat 2014 Cuma

Tam bir virüs düşmanı: YAC

11 yorum

Günümüzde her site artık virüs tehlikesi yaratmakta. Google bu sitelerin bazılarının tespitini yapıp, girişte sizi uyarıyor. Fakat bazı siteler bu uyarılardan sıyrılarak virüsleri kişilerin bilgisayarına yolluyorlar. Bu virüsler okuduğunuz bir mailden, indirdiğiniz bir dosyadan, oynadığınız bir oyundan veya kullandığınız harici bellekler aracılığı ile bilgisayarınıza yerleşebilir. Virüsün çeşidine göre tehdit derecesi de artmakta veya azalmaktadır. Örneğin virüs bir programa yerleşmiş ise, o programı çalıştırdığınız zaman virüs aktif hale gelir ve görevini yerine getirmeye çalışarak sisteminize zarar vermeye başlar. Bazı virüsler ise, bilgisayarınız açıldığı andan itibaren aktifliğini gösterir.

Bu virüsler zaman zaman ekranlarınıza reklam vb. içerik göstererek sizi rahatsız edebilirler. İnternette gezerken, websitesinin yayınladığı sandığınız reklamları aslında bilgisayarınıza bulaşan virüsler gösteriyor olabilir. Bilgisayarınızın hafızasını kullanabilen virüsler, cihazınızın hafızasını tam verimli kullanmanızı engellerler.

Virüsler bu kadar hızlı yayılmaya devam ederken, bu virüslerden kurtulmanız veya üst düzeyde önlem almanız için bir program var: Yec Another Cleaner.
YAC ile sadece bilgisayarınızı tarama işlemi değil performans arttırma gibi seçenekleri kullanarak bilgisayarınızın hızlanmasını da sağlayabilirsiniz.

  • YAC, tamamiyle ücretsizdir ve Türkçe dil desteği sunmaktadır.
  • İnternet tarayıcınızın geçmişini silmek için tek tuş yeterli. Bunun yanında eklenti olarak tarayıcınıza eklenen virüsleri tespit edebilir ve en kolay yoldan kaldırmanızı sağlar.
  • Sağlık inceleme adı altında Güvenlik Tespiti, Çöplük Tespiti ve Hız tespiti yapabilirsiniz. Tek tuşla bulduğu hataları düzenleyebilirsiniz.
  • Güvenlik koruması adı altında, tarayıcınızın güvenlik ayarlarını yapabilir, varsayılan tarayıcı ve arama motorları gibi ayarları da yapabilirsiniz.
  • Eklenti yöneticisi adı verdikleri sekmeden, tarayıcılarınızda kurulu olan eklentileri yönetebilir, zararlı eklentileri görebilir ve kaldırabilirsiniz.
  • Virüs tespiti ile, hızlı tarama veya kullanıcı tanımlı tarama yapabilirsiniz.
  • Hızlı temizle ile bilgisayarınızı yavaşlatan ve kalıntı dosyaları tespit edebilir ve silebilirsiniz.
  • Sistem başlangıcını, sistem ve hafıza ayarlarını, sistemin internet ayarlarını optimize edebilir ve hızlandırabilirsiniz.
  • Yazılım yöneticisi ile Denetim Masasında gözükmeyen programları görebilir ve kaldırabilirsiniz.
  • Ağ monitörü ile bilgisayarınızın arkaplanında çalışan programları görebilir ve son verebilirsiniz.
Sadece virüs amaçlı değil sisteminizin sorunlarını çözebilmek içinde kullanabileceğiniz çok amaçlı bir programdır. Bilgisayarınızda virüs olduğunu düşünüyor, virüs taraması yaptığınız programlar virüsü buluyor fakat bir türlü silemiyor ise YAC bu virüslerin üstesinden gelebilecektir. Virüslerden ziyade aldığınız hatalarda bilgisayarınızın işletim sistemini tamir edebilir ve daha düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz. Azalan disk alanını doğru ve tam verimli olarak kullanabilirsiniz. Boş gözüken klasörlerde kalan kalıntı dosyalardan kurtulmak ve boş alanları en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlayabilirsiniz.

Peki siz hangi antivirüs programını kullanıyorsunuz?

11 yorum:

  1. Bu program virüs programı değil kendisi virüs, hiç sorgusuz sualsiz kendiliğinden kuruluyor bilgisayarınıza bir şekilde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yanlışınız var efendim. Kendi bilgisayarlarımda kullanıyorum. Beni yarı yolda bırakmadı hiç, kendisi virüs programıdır güvenle kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. flash player güncellemesi çıkıyor bu güncelleme esnasında soruyor size yac kurulsun mu diye next derseniz kuruyor ... Kutucuğun işaretini kaldırırsanız kurmuyor .. Ama ne yalan söyleyeyim kendi pc mde kurmadım yeğenimin laptopta kurdum google hiç açılmıyordu arama sayfası ask mı ne oraya yonlendiriyordu . Halletti onları işe yaradı

      Sil
  2. Ne biliyim ama ben önceden nortonu kullanıyordum birden bilgisayaıma yac antivirüs programı geldi ama şu anda yac içime hiç sinmiyor kendisi iyi de ondan biraz şüpheliyim

    YanıtlaSil
  3. ya bende de flash player güncellemesi sırasında çıktı yanlışlıkla bastım kuruldu hemen. Biraz kullandım iyi bir programa benziyor ama ücretsiz olması şüphe uyandırdı vardır bunda bir halt dedim ve kaldırdım.

    YanıtlaSil
  4. bu programa virüs diyen var ama çok güzel bir program daha iyisini görmedm virüs diyenler neden diyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendiliğinden yükleniyor ve silinmiyor

      Sil
    2. yanlışın var siliniyor tabikide ozaman tamindir niye eklesinki ben memnunum yacdan

      Sil
  5. bende norton kullanıyorum herşeye virüs diye bakıyor hiç bişey indiremiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyledir ama millet beleş arıyo pc yi düşünen yok beleş olsun yeter :D

      Sil
  6. flashplayer guncellemesınde kendısı yukluyorsa hic skıntı yapma yahudinin bedavaya verdıgı programdır. ayrıca.. baslat calıstır cmd yazıp entera bastıktan sonra akamaitechnologies.com diye bir baglantı goruyorsan istedigin programı da kur farketmiyor.. ben bütün firewalları kurdum.. adamlar benim pc'mde 300kbs lik baglantı kullanıyorlar ve firewalla+virus programlarınca engelleyemıyorum

    bos isler bu bedava yazılımlar.. gerci bunun paralısı da aynı nane ya

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.