10 Eylül 2012 Pazartesi

Wordpress ve Blogger, Blogunuza sesli arama özelliği

Yorum Bırakın
Google'ın uzun süredir kullandığı uygulamayı Türkiye'de de hizmete sunması ile bu uygulamayı websitelerimize uygulayabiliyoruz.
HTML 5 destekli bir uygulama olduğu için sesli arama özelliğini sitenize Google Chrome ile giren kişiler görebilecek.
Bilgisayarına bağlı mikrofonu olmayan kişilerde sistem "Mikrofon Bulunamadı" uyarısını veriyor ve kişiye bilgisayarının mikrofon ayarlarını yapabileceği bir sayfaya yönlendirmeyi tercih ediyor.
Ve maalesef benim bilgisayarımda mikrofon olmadığı için bu özelliği kullanamıyorum.

Peki bu sistemi siteme nasıl uygulayacağım?
Bunu uygulamak gerçekten çok basit.
Blogger için;
Şablon > HTML'yi düzenle yolunu izleyerek websitenizin tasarım koduna ulaşalım. Daha sonrasında arama formuna ait kodları bulun verdiğim kodu arama yapılan bölümün kodlarına ekleyin. 
Eklemeniz gereken kod;
x-webkit-speech='x-webkit-speech'
Örnek;
<input id='s' name='q' onblur='if (this.value == &quot;&quot;) {this.value = &quot;Search&quot;;}' onfocus='if (this.value == &quot;Search&quot;) {this.value = &quot;&quot;;}' type='text' value='Search' x-webkit-speech='x-webkit-speech'/>

Wordpress için;
Görünüm > Düzenleyici yolunu izleyerek websitemize ait kodlara ulaşalım. İşimiz burada blogger'dan daha kolay çünkü her bölme için farklı dosyalar oluşturulmuş. Daha sonrasında şablonlar kısmında Arama Formu veya ona benzer bir dosyayı bulun ve girin. Aynı şekilde içerisinden arama formuna ait kodları bulun ve verdiğim kodu arama yapılan bölümün kodlarına ekleyin. Eğer şablonlarda "Arama Formu" için bir belge oluşturulmadıysa ve "Arama Formu" içerisinde arama formuna ait kodlar yer almıyorsa büyük ihtimal "Yan Menü" içerisinden arama formuna ait kodlara ulaşabilirsiniz.
Eklemeniz gereken kod;
x-webkit-speech='x-webkit-speech'
Örnek;
<form method="get" id="AramaFormu" action="<?php bloginfo('home'); ?>/">
<input type="text" name="s" id="s" onwebkitspeechchange="this.form.submit();" x-webkit-speech="x-webkit-speech" value="<?php echo wp_specialchars($s, 1); ?>"> 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.