18 Temmuz 2012 Çarşamba

Firefox 14 indirilmek için hazır; Sizde indirin

Yorum Bırakın
Firefox, tarayıcılar listesinde bulunduğu konumdan bir üst safhaya yükselmek için elinden geldiğince çabalıyor. Sonradan gelenlerin Firefox'u arkada bırakmaya çalışmaları Firefox'u oldukça kızdırmış olsa gerek. Bir zamanların tarayıcı devi, şu dönemde 1. ciliği yakalamakta bir hayli zorlanıyor.

Firefox 4'deki giriş sayfası da yenilendi. Yeni sayfada bulunan 'Önceki oturumu kurtar' seçeneği, daha geniş Google arama çubuğu ve daha büyük Firefox logosu göze çarpıyor.


Firefox güvenlik olarak kalitesinden ödün vermeden yoluna devam ediyor. Chrome ne kadarda hızlı çalışırsa çalışsın Bellek Kullanımı'nı da fazlasıyla etkiliyor, fakat Firefox'ta Chrome'un hızına yetişemiyor diyenlerin seslerini duyuyor gibiyim. Bu yeni güncelleme ile Firefox kullanıcıların akıllarındaki Mozilla'yı bir kenara atıp yeni sürümü ile kullanıcıların beğenisini çekecek gibi duruyor.

Peki bu Firefox 14 ile neler değişti?
Google aramaları HTTPS üzerinden olacak
OS X Lion için tam ekran desteği aktifleştirilmiş, sanırım bunu bekleyen bir çok kullanıcı vardı çünkü diğer tarayıcılar bu özelliği uzun süredir destekliyorlar.
OS X Lion için yeni bir özellik ise adres çubuğuna yazılan adresler otomatik olarak tamamlanacak.
Eklentiler tıklanıldığında etkinleştirilebilecek, fakat bunu aktif edebilmek için "about:confing" sayfasından küçük bir değişiklik yapmanız gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.