1 Mayıs 2012 Salı

Samsung Galaxy SIII çıkıyor mu?

Yorum Bırakın
Samsung, Android işletim sistemli telefonlar piyasasına hızlı giriş yapan markalardan birisi oldu. Bana kalırsa yaptığı bir çok akıllı telefon denemelerinden Note ve S serisinde başarıyı yakaladı ve şuanda da bu başarısından ödün vermediğini görebiliyoruz. Samsung markasının müşteriden desteğini çabuk çektiğini düşünüyorum. Çünkü Wonder modeli, piyasada ki bir çok akıllı telefon ve Android 4.0 güncellemesi gelmiş telefonlardan daha önde olmasına rağmen bu telefona Android 4.0 (ICS) güncellemesi gelmeyecek bunun yerine ICS'ye benzeyen bir güncelleme getirecekler ki bunun sebebini henüz kimse bilmiyor.

Android güncellemelerine ayak uyduran Samsung, yavaş yavaş SIII'ü medyaya duyurmaya başladı.

Özelliklerini incelersek;
1.4Ghz, 1.8Ghz veya 2.0Ghz (bunlardan biri) Exynos 4 çekirdekli işlemci ile gelecek. Samsung SII'den daha üstün ve çok daha başarılı performans yakalanacağını görebiliyoruz. Bunun yanında %20 enerji tasarrufu da sağlanacakmış.

3D ekran bu telefonda olmayacak. Günümüzde 3D çok ihtiyaç duyulmadığı gibi teknoloji devleri tarafından da çok üzerine gidilmiyor. Bu yüzden telefonlarda 3D'nin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Tasarımı konusunda medyaya bir çok görüntü yayıldı. Fakat bunların hangisi SIII'ün tasarımı olacak belli değil.
Fakat büyük ihtimal tasarım şu şekilde olacak.


Büyük ihtimal SIII 4,6inç Super AMOLED Plus HD (1280x720) ekrana sahip olacak. Samsung; ürettiği telefonlarında Super Amoled ekranı tercih ettiğinden dolayı bu modelinde de bu ekranın tercih edileceği tahmin ediliyor.

İşletim sistemi olarak telefon tabikide Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile birlikte gelecek ve her zaman ki gibi Touch Wiz kullanıcı arayüzü ile geleceği tahmin ediliyor.

2 GB RAM ile geleceği söz konusu. Bunun yanında yeni nesil pil kullanacak. Bu büyüklükteki ve bu donanıma sahip bir akıllı telefona bence de yeni nesil pil gerekli. 


Kamera konusunda ise kendini sürekli geliştirmeye çalışan Samsung bu sefer 12 MP kamera ile kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başarıyor.

Piyasada hızla artan akıllı telefonların yanında üstün bir donanıma sahip. Bu yüzden de iPhone 5'inde iddalı bir  şekilde gelerek piyası alt üst edeceği düşüncesindeyim.

Yapılan testlerde ise bir çok modeli arkasında bırakmayı başarmış.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.