6 Nisan 2012 Cuma

Samsung Galaxy Wonder vs Xperia Neo V

3 yorum
Samsung Android işletim sistemine hızlı giriş yapan bir telefon olmasına rağmen ilk ürettiği telefonlar kullanıcıyı memnun edecek derecede kalite değildi. Bunu gerek internet üzerinden yapılan incelemelerde gerek kullanıcıların yorumlarında görebiliyoruz. Samsung Galaxy Wonder olarak adlandırılan telefon satışlarında Samsung Galaxy W olarak adlandırılırken sanal ortamda SGW olarakta adlandırılıyor.

Sony'e gelirsek; Sony bildiğiniz üzere kurulduğu tarihten beri insanlara kendini kalitenin adı olarak kabullendirmiş bir markadır. Zaten şuan gündemde Android işletim sistemine sahip telefonlarınları ile göze batıyor. Bu telefonu çok tercih edilmesine karşın sağlam bir telefon fakat ufakta olsa sorunlar yaratıyor.

Samsung'un ilk öne sürdüğü Android işletim sistemli telefonlardan olan Ace'dir. Bunu geliştirdiğimizde ortaya Wonder çıkıyor. Xperia Neo ve Xperia Neo V'da buna örnek olabilir. Neo'da oluşan stabil hatalar ve sorunlar kaldırılarak ufak değişikliklerle Xperia Neo V çıktı. Fakat Ace ile Wonder arasında dağlar kadar fark var.

Telefonları incelemeye geçersek;
Aralarında 400 mhz gibi bir işlemci farkı var bu kadar. Sony bu telefonunda daha çok ekrana önem verdiği bariz belli oluyor.

Wonder'ın sahip olduğu Qualcomm MSM8255T 1400MHz işlemci Xperia Neo V'nin sahip olduğu Qualcomm MSM8255 1000MHz hız konusununa bakarsak %40 civarında bir üstünlük sağlıyor.

Boyutlarına bakarsak neredeyse aynı Wonder 1,5 cm daha ince gözüküyor.

Wonder'ın ekranı TFT LCD iken Xperia Neo V'nin ekranı TFT LED buda Xperia Neo V ekranının daha fazla renge ve parlaklığa sahip olduğunu gösteriyor.

Kamera konusunda her iki telefonda eşit. Flaş her iki telefonda da mevcut.

Henüz internete yansıyan bir karşılaştırma videosu mevcut değil ve elimizde de her iki telefondan yok. Bu yüzden bizden bu kadar.

Fakat, siz hangi telefonu tercih ediyorsunuz derseniz bir Xperia Arc kullanıcısı olarak size Neo V'yi öneririm. Xperia Arc'ta olduğu gibi Sony müşterisini memnun etmeyi biliyor

Ya sizin bu telefonlar hakkında yorumlarınız neler?

3 yorum:

  1. Bence Wonder çok daha iy gibi özellikleri falan :)) Xperiada y tabi ki de nede olsa galaxy bi başka abi :))

    YanıtlaSil
  2. wonder şarj dayanmyor

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler. Bu cihazı ben de kullanıyorum. Eksilerini sizinle paylaşmak isterim.. Öncelikle malzeme kalitesi gerçekten kötü.Tuşlarda aşınma oluyor.. Radyosundan açıkcası pek memnun değilim nerde olursa olsun çekmiyor.. İyi Akşamlar

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.