6 Mart 2012 Salı

Viber ile ücretsiz telefondan konuşma ve mesajlaşma

1 Yorum
Android veya iOS işlemci kullanan kişilerin sürekli kafalarında "Acaba Android kullanan kişilerle ücretsiz telefon görüşmesi yapabilir miyim?" veya "iOS işlemci kullanan arkadaşıma mesaj atabilir miyim?" soruları yer alır. Bunun için marketlerde birçok uygulama yer almaktadır. Fakat çoğu kısıtlı imkanlar sunan cinsten yada her girişte üyelik isteyen, süreli uygulamalar oluyor. Bunların önüne güçlü bir uygulama geçiyor: Viber.



Peki bu "Viber" dediğimiz şey nedir?
Viber, uzun süredir beta sürümünü kullanıcılarına sunuyordu. Fakat daha sonra App Store ve Android Market'e de gelmeyi başardı. Bu uygulama gayet pratik. Android Market'te 2,50 MB gözüken uygulama App Store'da 12,7 MB gözüküyor. Büyük kitlelere hitap etmesine rağmen Android Market'ten 71.913, App Store'dan ise 16.270 kişi uygulamayı kullanmaya başlamış. Türkiye'de Android ve iOS işlemci barındıran telefonları düşünerek yorum yaparsak Viber şuanda çok yaygın bir uygulama olarak gözükmüyor.


Viber ile neler yapabilirim?
Viber rehberinize indeksli bir uygulamadır. Uygulamayı başlattığınız zaman rehberinizdeki hangi kişinin Viber kullanıcısı olduğunu görebilir ve o kişilere mesaj atabilmenin yanında ücretsiz olarak konuşmaya da başlayabilirsiniz.
Mesajlaşma sırasında karşı tarafta izin verirse karşıdaki kişinin bulunduğu yeri Haritalar üzerinde görebiliyorsunuz. Ayriyetten resimleri anında çekip yollayabiliyor veya resimi galeriden şeçip yollayabiliyorsunuz.  Uygulamayı arka plana attığınız zaman Viber kullanıcısı olan birinden mesaj geldiğinde ekranda beliriyor ve uygulamayı açmadan mesaja cevap verme imkanı sağlıyor.


Viber bu kadar şeyi yapıyor fakat neden ücretsiz?
Viber bunları yaparken sizden tek bir şey istiyor: İnternet. Bu uygulamayı kullanabilmeniz için telefonunuzda internet erişimi bulunması gerekiyor. Wire-Less, internet paketiniz vb. olduğu sürece ücretsiz görüşebilir ve mesajlaşabilirsiniz.

Viber bir süre sonra ücretli olacak mı?
Hayır. Şuan Viber hiçbir ücret talep etmeden kullanıcıları ile buluşmuş bir uygulama.

Peki sizin Viber hakkında görüşleriniz neler?

1 yorum:

  1. öncelikle bir android işletim sistemi bulunturan telefonum olması lazımki yok çünkü çogu çok pahalı :) 2.si arkadaşlarımın öyle bir telefonu olması lazım ki bu şans meselesi :) ama bu şans yaver gittiğinde gerçekten süper bişey gibi gözüküyor :)

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.