13 Şubat 2012 Pazartesi

Akıllı telefon: Sony Ericsson Xperia Arc

3 yorum
Detaylar

Piyasanın gözde ve sağlam markalarından biri olan Sony Ericsson bu ürünüyle de takipçilerini şaşırtmadı. Sony Ericsson Xperia Arc, Sony Ericsson'un Xperia 10'dan sonra seriye dahil ettiği şık tasarımı ile dikkat çekiyor. Uzun süredir satışta olan ve çıtayı biraz daha yükselten bu telefon son dönemlerde ucuzlayan fiyatıyla telefon tutkunlarının gözdesi haline geldi. Sony Ericsson'un Xperia serisinde büyük başarıyı yakalayan bu telefonun fiyatı şuan KDV dahil fiyatıyla 1299 TL.

Ne kadarda sizi sıkmadan bir anlatım yapmak istesem de telefonu geniş kapsamlı anlatmak biraz zor. Bu yüzden anlatım şimdiden uzun olacak gibi. Eğer bu telefona alıcı gözle bakıyorsanız bütün bunları okumanızda fayda var.

Bu kadar geniş ekrana ve büyük donanımlara sahip olan telefonun ağır olması beklenirken, 117 gram ile beklenenin dışına çıkılıyor. Büyük ekrana sahip olmasından dolayı 63 mm lik bir genişliğe ve 125 mm'lik yüksekliğe değinilmiş.

Telefonun alt kısmına geri, ana ekrana dönüş ve menü tuşları yerleştirilmiş. Diğer android telefonlardaki gibi alışılmışın dışına çıkılan bu telefonda menü ve geri tuşlarının yerleri değiştirilmiş.

Telefonun içinden çıkan HDMI kablosu sayesinde telefon HDMI girişli monitör, televizyon ve HDMI girişi bulunduran her türlü elektronik cihaza bağlanabiliyor.

Ekran Ve Kamera Özellikleri

Ekran kalitesi ve kamera kalitesiyle dikkat çeken telefon; 8.1 Megapiksellik bir kaliteli görüntü çekme yeteneğine sahipken 4.2" inçlik harekete duyarlı, çizilmeye karşı dayanıklı, LED arka aydınlatmalı, keskin ve 1 inç başına 233 piksel düşen bir ekrana sahip.

Telefonun kamera özelliklerine biraz daha değinmek gerekirse 8.1 MP kameraya sahip olan telefon 16X dijital zoom yapma yeteneği de sahip. Kamera flaşı da bulunuyor. Telefonlarda nadir bulunan ve kamera konusunda en büyük özelliklerinden biri olan hd video kayıt sistemi de bulunuyor. Telefon Maksimum 720p HD video kayıt yapabiliyor.



Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


PDA Donanım Özellikleri

İşlemcisi "Qualcomm MSM8255T Snapdragon" olan telefonun 1 GHz işlemci hızı da es geçilmemeli. 16777216 rengi destekleyen bu telefonda renk konusunda sıkıntı çekmezken, gerek oyunları gerek uygulamaları kusursuz bir görüntü ile kullanabileceksiniz. Bu dev telefona 320 MB bir telefon hafızası sunulmuş. Ne kadar az gözükse de diğer akıllı telefonların altında kalmış sayılmıyor. Hafıza kartları kullanılarak bu hafıza yukarılara çıkarılabiliyor. Maksimum hafıza kartı boyutu 32 GB ile sınırlanmış durumda.

İnternet Özellikleri

GPRS özelliğini barındıran telefon rss okuyucu, Css, Javascript destekli gelişmiş web taracıyısı, E-posta eklentileri için dosya gösterici, Facebook, YouTube, Twitter, GTalk, MSN gibi ek uygulamaları da kullanırken Adobe Flash desteğini de unutmamış. Bu durumda internet üzerinden genellikle video izlerken sıkıntı yaratan telefonların dışına çıkmış, java ve flash uygulamaları açmakta da zorluk çekmesi engellenmiş.

Google Android 2.3.2 yi kullanan telefonun şuan Android güncellemesi bulunmuyor. Reddot 2011 Tasarım Ödüllü Xperia Arc ile 100 binden fazla ücretsiz uygulamaya Android Market üzerinden ulaşabilir ve telefonunuzu istediğiniz uygulamalarla baştan yaratabilirsiniz.

Gerekli bir kaç bilgi

Sony Ericsson Xperia Arc'ın bir üst modeli olan Xperia Arc S ile çekilen 10 fotoğrafı indirmek için Tıklayın!
Sony Ericsson Xperia Arc 720p Örnek Video Çekimi için Tıklayın!

Ya sizin yorumunuz...

Bu telefon hakkında ya sizin düşünceleriniz neler? - Telefonu kullanmışsanız düşündüğünüz eksikleri yazabilir misiniz?

3 yorum:

  1. Ben bu telefonu hiç birseyle degismem. Çünkü aradigim bütün özellikler mevcuttur.

    YanıtlaSil
  2. @Koltuk
    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Bende en kısa sürede telefona kavuşuyorum. Gerçekten piyasada en üstlerde duran bir telefon. Fiyatı sürekli değişiyor o yüzden alıcı gözüyle bakan kişiler biran önce alsınlar. 150 Tl Civarı fiyat oynuyor o yüzden alırken etrafı gezmekte fayda var.

    YanıtlaSil
  3. arc s kullanıyorum ve mukemmel performans mukemmel kalite.... kesınlıle onerıyorummm

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.