24 Aralık 2011 Cumartesi

Ülkelerin barkod kodları

8 yorum
Barkod değişik kalınlıktan oluşan siyah dikey çizgilere verilen addır. Süpermarketlerde, bakkallarda, mağazalarda, kurum ve kuruluşlar da dahil benzeri yerlerde kullanılır. Alınan ürünü kasaya götürdüğümüzde, kasiyer barkodu okutur ve ürünün bilgisini bilgisayarda görür. Fiyat hesaplaması konusunda büyük kolaylık sağlar. Ayriyetten borkodların üzerinde ürünle alakalı bir numara veya isim yazmamasının sebebi ise üründe fiyat veya isim değişikliği meydana geldiğinde barkodu yenilemek zorunda olmamaktır. Malların sayımı ve stok durumunu kontrol etmekte de büyük kolaylık sağlar.

Peki ürün alırken üzerinde hangi ülkeye ait olduğunu gösteren bir işaret bulamadığımızda barkod numaralarından bunu anlayabilir miyiz?
Tabiki de evet. Her ülkenin barkod numaralarının üzerindeki ilk üç hane farklıdır. Almanya'dan ithal edilen bir ürünün barkod numarası üzerindeki ilk üç hane Türkiye'ye geldiğinde değişmez bu sayede hangi ülkenin ürünü olduğunu anlayabiliriz.

Resim üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz!

8 yorum:

  1. Teşekkürler. Öğrendiğim iyi oldu.

    YanıtlaSil
  2. Uzunca bir süredir aradığım bir veriyi bizlere bir görselle sunduğunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.