12 Kasım 2011 Cumartesi

Mükemmel telefon: Huawei ideos X5

5 yorum
 Mobil pazarın perde arkasında gizli üreticilerinden Huawei, yeni telefonu ile herkesin hayatında yer edindi. Birçok operatöre cep telefonu üreten Huawei ilk defa ülkemizde de telefon üretmeye başladı.
"Cep telefonu fiyatına akıllı telefon" adlı slogan ile piyasada büyük yer edinen ideos serisinin bir parçası olan ideos x5 ilk bakışta ekran kalitesi ile dikkat çekiyor, daha sonra ekran çözünürlüğünde ise Samsung'un Galaxy S'inden geri kalmıyor. Telefonda video izlerken ve resimlere göz atarken büyük bir şekilde göze batan bir çözünürlüğü var. Telefonda 5 megapiksellik bir kamera yer alıyor. Açıkcası kamera konusunda daha iyi bir iş çıkarılabilirdi. Bu kamera ile video kaydı ve fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Bu özellikleri barındırması için tabikide bir işlemci gerekli, telefonda 800 MHz Scorpion işlemci yer alıyor. Bu işlemci sayesinde telefona iPhone da bile olmayan bir özellik katılıyor: Flash 10.1 desteği. Ve telefon tabikide Android 2.2 yi barındırıyor.


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


Telefonun şuan ki piyasa değeri: 550 TL, fakat yavaş yavaş artmaya başlayan bir fiyat söz konusu.

Telefonun teknik detaylarına ve özelliklerine bakarsak;
İşlemci: Qualcomm MSM 7230
İşemci hızı: 800 MHz
RAM: 512 MB
ROM: 512 MB
Gprs: Var
Html tarayıcı: Var
Wi-Fi: Var
İşletim sistemi: Google Android

Bunlar telefonun yüzeysel özellikleri, detaylı bilgileri videoyu izleyerek bulabilirsiniz.

5 yorum:

  1. ads telefonumu bikere daha sevdim saol

    YanıtlaSil
  2. bende aynısı var ama mesajları kayıt edemiyorum veya saklayamıyorum yardımcı olur musun

    YanıtlaSil
  3. Abi bende bu telefon var gün geçtikçe yavaşlıyor artık satmayı bile düşünüyorum bi çözüm bulun

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Mesaj konusunda yardımcı olamayacağım. Ayarlarından olabilir. Servisine veya yetkili bayii göstermenizi tavsiye ederim.

    Fakat
    Yavaşlamasının sebebi aşırı uygulama yüklemeniz olabilir. Bulunduğunuz ortamın sıcaklığı da telefonun işleyişini etkiler. Bu yüzden telefonun pilinin doğru kullanımı ile ilgili bir takım uygulamaları Android Market'ten indirip kurabilirsiniz. Bunun için "Advanced Task Killer" adlı uygulama işinizi görür. Böylece sizin kapandı sandığınız fakat arkaplanda çalışan uygulamaları görüp sonlandırabilirsiniz. Telefonun hafızası dışında harici bir hafıza barındırın, mesaj alımlarında internet'te gezinme sırasında telefon hafızaya ihtiyaç duyacaktır. Eğer telefon bunun için yeterli hafıza bulamazsa sizi bekletecektir. Harici bir hafıza almasanız bile, telefonda gereksiz şeyleri, uzun süredir kullanmadığınız uygulamaları barındırmayın. Telefonda kullandığınız temada telefonun yavaşlamasına sebep oluyor olabilir. Bunlar dışında önerebileceğim hiç bir çözüm yolu yok.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşimdan alıp kullandığım bir telefon gerçekten çok hoş bir telefon,kullananlara ve almak isteyenlere gerçekten tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.