26 Ekim 2011 Çarşamba

Cep telefonu alırken dikkat edilmesi gerekenler

6 yorum
Cep telefonu alırken bir çok kişi, telefonun dış yüzeyine ve görünüşüne bakarak telefon seçimi yapıyorlar. Fakat telefonun dış yapısını beğenmek kesin bir sonuç değildir. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz dersek? Bunun için telefonu ne amaçla kullanacağınız çok önemli. Çok kişiler sadece iletişim amaçlı kullanmakla beraber bazı kişiler için ise oyun/eğlence gibi uygulamalarıda barındırması şarttır.

Kişisel ve standart kullanım için alınacak bir telefonda olması gerekenler nedir?
3G
Yakın zamana kadar 3G kullanıcı sayısı arttı. 3G'yi kullanan kişiler bu servisi görüntülü iletişim için kullanıyorlar. İlerleyen zamanlarda ise, 3G her telefonda olacaktır. İlerleyen teknoloji için 3G bir zaman sonra vazgeçilmez bir sistem olacaktır.
Bu yüzden 3G servisi olmalıdır.

GPS
Bu sistem bulunduğunuz koordinatlar hakkında bilgi ve yön gösterici bir uygulamadır. GPS gerçekten çok kullanışlı bir servistir. Ayriyetten GPS sistemi almak yerine bu GPS sistemini telefonda barındırmak sizin için avantaj ve kolaylık sağlayacaktır.
GPS kesinlikle bir telefonda barınmalıdır.

Wi-Fi
Eğer telefonu, iletişimin yanı sıra internetten bilgi sağlamak amaçlı kullanacaksınız, evinizde, şirketinizde vb. yakınınızda kablosuz bir modem varsa telefon seçiminde Wi-Fi kesinlikle olmalıdır. İnternetten kazanç yapmak için Wi-Fi uygulaması bir avantajdır. Ayriyetten çoğu yerlerde Wi-Fi ve WireLess sistemi bulunduğu için Wi-Fi barındıran telefon seçimi yapmak çok avantajlı olur. Şahsen ben Wi-Fi uygulaması olmayan bir telefonu kesinlikle tercih etmem.

Kamera, müzik ve multimedia (multimedya)
Neredeyse üretimine yeni başlanan her telefon görüntü ve video çekimini/oynatmasını sağlıyor. Bu yüzden alacağınız telefon da kamera olması şart değil fakat görüntüyle aranız iyiyse kameranın olması avantajlıdır.
Müzik ise bir telefon için olmazsa olmazlardandır, müzik ve radyoyu kesinlikle desteklemektedir.
Multimedia sistemine gelirsek, her telefon Java uygulamalarını desteklemez ve multimedya oynatmaz. Fakat şu zamanda alacağınız telefon için kesinlikle Flash Player sürümlü olmalıdır ve işletim sistemi barındırmalıdır.

Dokunmatik ekran
Temin edeceğiniz telefon dokunmatik ekran olacaksa ekran boyutu önemlidir. İyi bir görüntü elde istiyorsanız fazlasıyla küçük bir ekran olmamalıdır.
Kapasitif ekran olmasına dikkat edin bu çok önemli.

Flash uygulamaları destekleme ve işletim sistemi
Telefonunuzun flash uygulamaları yani oyun, internet üzerinden video izleme gibi işlemleri yapabilmesi için telefonun bir işletim sistemi barındırması şart. Kaliteli bir işletim sistemine sahip olan telefonları şuan Apple üretmekte ve kendi işletim sistemini üretmekte.
Eğer çok ileriye gitmek istemiyor fakat, kaliteli bir işletim sistemi barındıran bir telefon istiyorsanız bu Android işlemci olabilir. Android işlemci barındıran telefonların fiyatları abartılacak kadar yüksek değildir.


6 yorum:

  1. Güzel güzel :D

    YanıtlaSil
  2. Önerim Samsung Galaxy serileri en az Gio :)

    YanıtlaSil
  3. @Berkan
    Tam bilgim yok Galaxy hakkında fakat alınacak telefonda kesinlikle Android işlemci bulunması gerekiyor bu devirde.

    YanıtlaSil
  4. cep telefonları guzel bu güncelleme için inanılmaz sayesinde

    YanıtlaSil
  5. Ucuz cep telefonları ile ilgili güzel bir blog bizim güncellemek için teşekkür eder.ucuz iphone

    YanıtlaSil
  6. cep telefonu alırken dikkat etmemiz gereken pek çok bilgileri burada anlatmışssınız teşekkür ederim bu bilgilerden sonra daha uygun fiyatlara tercih edebilmemiz için sizlere buypasa.com'u öneririm.

    YanıtlaSil

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.