5 Eylül 2011 Pazartesi

Twitter'da mahkeme kararları da paylaşılacak!

Yorum Bırakın
Twitter da yapılan paylaşımlar gün geçtikçe artmakla beraber Twitter takipçileri de çok hızlı bir rakamla artmakta. Şimdi ise gündemde olan mahkeme kararlarınının Twitter üzerinden maximum 175 karakterli twitler halinde postalanacak veya paylaşılacağı.

Victori nufüs bakımından Avustralya'nın en kalabalık ikinci ayaleti olarak biliniyor. Bu yüzden mahkeme kararları biraz zaman gecikmesine uğruyor ve büyük uğraşlar isteyen bir iş haline geliyor. Bu yüzden Victori'da ilginç bir konu söz konusu: "Mahkeme Kararları Twitter'da Paylaşılacak" Victoria Yüksek Mahkeme Başkanı Marilyn Warren yaptığı açıklamasında mahkeme kararlarını kişilere ulaştırmanın zorlu bir iş olduğunu belirtilerek bu yüzden mahkeme kararlarını Twitter üzerinden paylaşıcaklarını belirtti.

Warren, "Mahkemede alınan kararlar medyaya uygunsuz ve asılsız bir şekilde yansıyor. Oluşan asılsız haberleri, medya kirliliğini ve mahkemede alınacak kararlı güvenli ve hızlı bir şekilde iletmek için Twitter üzerinden paylaşım yapma projemiz üzerinde baskılıyız." dedi.

İletişimi güçlendirmek ve teknolojiyi topluma yaymak için basın ve halkla ilişkiler ekibiyle toplantı yapan yüksek hakim Warren, blog yaratmak, website yaratmak, Twitter'ı kullanmak ve Yüksek Kurul Mahkeme'sinin websitenin daha aktif olmasını sağlamak için böyle bir proje bulduklarını söyledi.
Kişiler ile kaliteli ve güvenli bir iletişim yapabilmenin çözümünü arayan Warren, Yüksek Mahkeme için özel bir Twitter hesabı açabileceklerini de belirtti.

Victoria Hukuk Enstitüsü Başkanı Caroline Counsel, mahkeme kararlarının anlık paylaşımları daha fazla kamuoyu anlamına geldiğini ve toplumu daha hızlı bilinçlendirmek anlamına geldiğini belirtiyor.
Counsel, kararların anlık paylaşımı hem toplum için bir yarar, hem de tabloid gazetelerden daha hızlı olduğunu belirtti ve neredeyse toplumun yarısından fazlasının bilgisayar kullanıcısı olduğunu paylaşımların Twitter üzerinden yapılması herkesi anlık olarak bilgilendireceğini düşündüğünü söyledi.

Konuyla ilgili yapılan kamuoyu yoklamasında, eyalet sakinlerinin yaklaşık %55'i bu uygulamayı onaylıyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.