2 Eylül 2011 Cuma

Çocuklara hediye alırken dikkat edilmesi gerekenler

Yorum Bırakın
Evet çocuklara hediye alırken hediye yaşına göre seçilmelidir bu kesin zaten. Çok parçalı olmasın, yutar falan mazallah.

Alınacak hediye kimyasal olmamalıdır, kumaş, yumuş ayıcık falan. Kimyasal olursa ağza aldığı zaman zehirlenebilir. Çocuğa bilgisayar oyunu dvd film vs. alabilirsiniz ama ben bunun pek olumlu olduğunu düşünmüyorum en azından maddi olmasa bile manevi değeri olmalıdır.

Kitaplarda çocuklar için idael bir hediyedir. Kitap okumayı seven bir çocuk için alınabilecek en büyük hediyedir. Fakat örneğin ben kitabı severim ama okumayı sevmem bana alınan kitapları hediye olarak görmem ve mutlu olmam. Eğer çocuğunuz kitap okumayı sevmiyorsa, onu kitap okumaya teşvik etmek için bile olsa ona hediye olarak kitap almayın. Mutlu olmayacaktır.

Alınacak hediyeler çocukların cinsiyetlerinede uygun olmalıdır. Örneğin bir kız çocuğuna alınabilecek hediye, annesini taklit edebileceği için taklit mutfak setleri idaeldir. Oynarken kendisini bir büyük olarak görür ve eğlenir bunu sizlerde gözlemleyebilirsiniz.

Hediye deyince günümüzde alınabilecek bir çok hediye vardır ve bir çok oyuncakcı dükkanı vardır. Fakat çocuğa hediye alacaksanız mağazalara çocuklarınızla beraber gitmeyin. Eğer beraber giderseniz çocuklar kendilerine uygun olan oyuncağı seçemeyecekler ve alakasız bir seçim yapacaklardır. Zaten onca oyuncak içinde kendine uygun olanına bulmak zor olacaktır. Ve hediyenin amacı kalmaz zaten. Mağazalara tek gidinki çocuğa en uygun olan seçimi kendiniz yapın.

Çocuklara hediye almak onun da ilerde cömert ve kibar bir birey olmasında çok etkilidir. Çocuğunuzun bu güzel davranışı kazanması için büyümesini beklemeniz gerekmez. Atalarımızın da dediği gibi “ağaç yaşken eğilir”. Size misafirliğe gelen ailelerin çocuklarıyla oynayan çocuğunuza arkadaşına bir hediye vermesi yönünde teklifte bulunabilirsiniz. Çocuklar genelde oyuncaklarını paylaşmayı sevmezler. Ama siz ona “arkadaşına oyuncak verirsen ben de sana daha güzel bir oyuncak alacam” gibi telkinlerde bulunarak onu motive edebilirsiniz.

Hadi hayırlı işler bol güneşler

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.