1 Eylül 2011 Perşembe

Anonymous Hacker Grubu Facebook'a Saldıracak

1 Yorum
Ünlü hacker grubunun son hedefi Facebook. 5 Kasım'da düzenlenmesi planlanan saldırının gerekçesi ise kullanıcı bilgilerinin devletlerin istihbarat birimleri ve güvenlik firmalarıyla paylaşılması iddiaları.

Anonymous ismiyle tanınan ünlü aktivisit grubu, tarihindeki en büyük saldırılardan birine hazırlanıyor. Grup YouTube sitesinde yayınladığı bir videoda 5 Kasım’da Facebook’a büyük bir saldırı düzenleyeceğini duyurdu. Söz konusu videoda “Facebook senin hakkında ailenden çok şey biliyor” ifadesini kullanan grup, 750 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip sosyal ağ sitesinin hedef alınmasının sebebi olarak ise Facebook’un kullanıcı bilgilerini devletlerin istihbarat birimleri ve güvenlik firmalarıyla paylaşmasını gösteriyor.

Profil silinse bile bilgiler kalıyor

Birçok kişinin Facebook’ta normalde kimseye vermeyeceği bilgileri profiline yerleştirdiğini belirten hacker grubu, bu nedenle Anonymous olarak "insanları kendilerinden korumak zorunda olduklarını” kaydediyor. Saldırı duyurusunu yapan videodaki otomatik ses, Facebook’a yerleştirilen her türlü bilginin orada kaldığını, kullanıcı, profilini silse bile tüm kişisel bilgilerin sitenin elinde bulunmaya devam ettiğini belirtiyor. Videoda ayrıca profilde fazla kişisel ayrıntı vermemek için gizlilik tercihlerinde yapılan ayarların ise bir aldatma olduğu iddia ediliyor.

Grup, Suriye Savunma Bakanlığı'nın sitesine de saldırdıGrup, Suriye Savunma Bakanlığı'nın sitesine de saldırdı

"Facebook'u öldürün"

Anonymous Facebook kullanıcılarına yönelik yaptığı çağrısında “Tarihe geçecek bir güne hazırlanın: 5 Kasım 2011 – Facebook Operasyonu” ifadesini kullanıyor. “İster hacker, ister sadece özgürlük hakkını ve bilgilerini korumak isteyen sıradan biri olun, internet korsanlarını desteklemek istiyorsanız, kendi mahremiyetiniz için bu mücadeleye katılın ve Facebook’u öldürün” denen açıklamada ayrıca Facebook’un güvenlik ayarları ve akıllı telefonları nasıl kullandığına dair bilgiler sunan bağlantılar veriliyor.

Guy Fawkes Günü'ne denk düşüyor

5 Kasım tarihinin seçilmesinin arkasında ise o güne denk düşen Guy Fawkes Günü var. 1605 yılında İngiltere’de Katolik bir subay olan Fawkes Lordlar Kamarası’nı havaya uçurarak, kral, kraliçe, kralın büyük oğlu, Lordlar ve Avam Kamarası mensuplarını öldürmeye teşebbüs etmiş, ancak başarısız olmuştu. Bu olay İngiltere tarihinde demokrasinin gelişmesinde önemli bir vaka olarak kabul edilir ve her yıl kutlanır. Guy Fawkes’ın yüzü şimdi birçok konuda protestocular ve hacker grubu Anonymous tarafından maske olarak kullanılıyor.

Plana destek ve eleştiri

Anonymous grubunun videolu çağrısı internette farklı yankılara yol açtı. Bazı kullanıcılar sosyal ağlarda gerçek isimle profil açmanın hata olduğunu ve anonim giriş yapmayanların kendilerinin sorumlu olduğunu vurgulayarak eylem planına destek veriyor. Bir kısım kullanıcılar ise planı eleştirerek, videoyu “eğer şahsen karar verebilmem, kendi kaderimi kendi başıma tayin edebilmem ise söz konusu olan, Facebook kullanmak da benim kararım ve Anonymous gibi grupların bunda söz hakkı yok” şeklinde yorumlar yapıyor.

Kullanıcılar hacker saldırısı konusunda farklı görüşlere sahipKullanıcılar hacker saldırısı konusunda farklı görüşlere sahip

Bir başka kullanıcı ise “Kullanılan ’İnsanları kendilerinden korumak istiyoruz’ ifadesi, bu grubun diktatörce hareket ettiğinin ve demokrasiyi göz ardı ettiğinin göstergesi” değerlendirmesinde bulunmuş. Bir diğer kullanıcı da tüm bilgilerin kaydedildiğinin, denetlendiğinin, hatta satıldığının farkında olduğunu, ancak avantajların ağır bastığını vurguluyor.

Son hedef Suriye Savunma Bakanlığı idi

Anonymous Wikileaks’e karşı yaptırım uygulayan şirketlerin internet sitelerine düzenlediği hacker saldırılarıyla adını iyice duyurmuş, ayrıca Zimbabve, Tunus ve İran gibi ülkelerdeki hükümet sayfalarına yönelik eylemler gerçekleştirmişti. Grup Türkiye'de, internet filtrelerini engellemeye yönelik olarak çeşitli devlet kurumlarının internet sitelerine saldırılar düzenlemişti. Anonymous’un son saldırısı ise Suriye’ye yönelik olmuş, grup pazartesi günü Suriye Savunma Bakanlığı’nın internet sayfasına girerek, göstericilerin kanlı fotoğraflarını ve Suriyeli askerlere yönelik bir mesajı kısa süreliğine de olsa siteye yerleştirmişti.

Alıntıdır: teknonets.blogspot.com and imagerial.tr.gg

1 yorum:

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.