4 Mayıs 2011 Çarşamba

Eve geldiğinizde PC'niz otomatik açılsın!

Yorum Bırakın
Android'li bir telefonunuz varsa, eve geldiğinizde bilgisayarınızın otomatik olarak açılmasını bir uygulama yardımıyla sağlayabilirsiniz.

PCAutoWaker adlı uygulamadaki Wake-on-LAN özelliği, ağınızda bulunan birkaç PC'yi de uyandırabiliyor. Bunun için WiFi ağınızın kapsama alanına girmeniz yeterli. İhtiyacınız olan ise kablosuz erişim noktanızın SSID'si ve uyandırmak istediğiniz PC'lerin MAC adresleri. MAC adresini router'ınızın durum sayfalarında veya komut satırında ipconfig /all yazarak görebilirsiniz (12 karakterlik fiziksel adresi arayın).

Uygulamayı kurduktan sonra bilgisayarızını uyku moduna alıp uygulama ile uyandırmayı deneyebilirsiniz. Eğer çalışmıyorsa bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip Internal Network Adapter boot'u etkinleştirmeniz ve Windows Aygıt Yönteticisinden ağ kartınızın sisteminizi uyandırmasına izin vermeniz gerekebilir.

Android market bağlantısı: PCAutoWaker
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.