30 Nisan 2011 Cumartesi

Kim bu adamlar ?

Yorum Bırakın

Dünyanın en ünlü siteleri ( google, facebook, youtube gibi ) .. Bu sitelerin ünlü sahipleri.. Kim bu adamlar ? daha yakından tanımak ister misiniz? Evet mi. Yazımızı okumanızda fayda var o zaman. Ünlü sitelerin sahipleri kimler, kac yaşında ve ne kadar kazanıyor ? İlham verici bir yazıdizisi tamamen ben yazdım Tek tek sitelerden buldum araştırdım ve doldurdum. Bilgiler yanlışsa bilmem ama dediğim gibi gerçekten ilham verici. İnsanın yabancı isimde bir site acası geliyo : ) Neyse yazımıszı okuyup yorum yapmayı unutmayın.

LARRY PAGE ve SERGEY BRIN: İnternet deyince aklımıza gelen ilk şeyin yani googlenin kurucuları. Google yi kurduklarında yaşları sırası ile 24 ve 23tü. Ve bu işe neredeyse bütün internetten zengin olanlar gibi garajlarında başladılar. Zamanında en popüler site olan yahoo nun patronu ile bir görüşme yapmışlardı. Fakat projelerini biraz daha geliştirmeleri gerektiği söylenerek baştan savıldıktan sonra kendilerini bu işe adamışlardır. Şu an internet ile zengin olanlar listesinde 1. sıradalar. Ve 18,5 milyar dolar ile dünyanın en zenginleri listesinde yer alıyorlar.

İnternet adresi: www.google.com

Gönderilen Resim
MARK ZUCKERBERG: bu günlerde ülkemizde de en ünlü arkadaşlık sitesi olan facebookun sahibi. Benzerlerinin çok sayıda bulunmasına rağmen sade tasarımı ile dikkat çekiyor. Aslında facebook Harvard üniversite yıllığının adı. Ve ilk kurulduğu günlerde sadece harvard ve birkaç üniversite ye açık bir site idi. Fakat Mark Zuckerbernin aklına siteyi herkesin kullanımına açma fikri gelince hayatındaki en iyi kararını vermiş oldu. Bu aralar facebookta ilkokul arkadaşlarını bulanların haberlerini sık sık duymamızı Mark zuckerberge borçluyuz.
Mark zuckerberg şu an 23 yaşında ve sahibi olduğu facebook sitesinin değeri 700 milyon dolar


İnternet adresi: www.facebook.com

Gönderilen Resim
ANDREW GOWER: Java tabanlı devasa online oyun olan RuneScape oyununun yapıcısı. Bu oyunu Cambridge üniversitesinde okurken yaptı. Oyunun özelliği Java yüklü her bilgisayarda çok fazla sistem kaynağı harcamadan, internete bağlı her yerde oynanabilmesidir. Ve gerçekten bağımlılık yapan oyunlardan biridir. Dünya üzerinde yaklaşık olarak 9 milyon ücretli ve ücretsiz üyesi bulunmaktadır. Şu an sahibi olduğu Jagex şirketi ile birlikte 28 yaşında 650 milyon doların sahibi.


İnternet adresi: www.runescape.com

Gönderilen Resim
BLAKE ROSS ve DAVID HYATT: iki gencin de ortak noktası genç yaşta Netscape firmasında çalışmış olmasıdır. Ve mozilla projesine katkıları bulunmuşlardır. Ardından bu projeyi netspace firmasından ayrı yürütmelerinin daha iyi olacağını düşündüler. Şu an internetteki en çok tercih ediler tarayıcının, yani mozilla firefoxun sahibiler.
Açık kaynak kodu felsefesi ile çalışmalarını sürdürdükleri için sadece sınırlı bir ekip ile değil, dünyanın her yerinden takipçileri bu projenin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Mozilla firefoxun bu kadar ünlü olmasındaki etken de windows harici linux ve unix sistemleri ile de sorunsuz çalışabilmesi ve de internet explorerin hantallığından
bıkmış olan kullanıcıların küçük, pratik aynı zamanda da hızlı olan bu tarayıcıyı tercih etmeleridir. Bu başarılı proje 22 yaşında 120 milyon dolar getirdi.


İnternet adresi: http://www.mozilla.org/

Gönderilen Resim
Kevin Rose ve Fahri Cem Çetin : dünyaca ünlü içerik paylaşım sitelerinden biri olarak göze çarpıyor. Sitenin içeriğini dünyanın her köşesinden üyelerin gönderdiği haber, video ve resim oluşturuyor. Site özellikle son yıllarda hızla büyüyerek web girişimlerinin öncülerinden biri haline geldi.Siteyi ilk kuran Kevin Rose 2006 yılında sitede sorunlar yaşadı ve Türk asıllı Fahri Cem Çetin sitede bazı sorunları giderecek sistemler oluşturdu ve sitenin %40 lık kısmına ortak oldu.Kevin Rose 30 yaşında Fahri Cem Çetin 20 yaşında her birinin servetleri 30 milyon dolardan fazla.


İnternet adresi: http://www.digg.com/

Gönderilen Resim
CHAD HURLEY: dünyanın en popüler video paylaşım sitesi youtubenin sahibi. Hatta ünü o kadar arttı ki, bazı haberleri televizyonda görmeden önce youtube de izlemek sıradan olmaya başladı. Piyasada binlerce video paylaşım sitesinin arasından sıyrılmasının sırrı da aralarındaki en sade olanı olmasıdır. Çünkü bir internet sayfası için en önemli olan şey sadelik ve kolay kullanım. Youtube bu ikisini de kullanıcılarını sunmaya başardı. Ve youtubeyi googleye satarak 30 yaşında 85 milyon doların sahibi oldu.


İnternet adresi: http://www.youtube.com

Gönderilen Resim
Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş: Sanal açık artırma sitesi “gittigidiyor.com” üç okul arkadaşı tarafından 2001 yılında kuruldu. Halen 1.3 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan sitede elektronikten pula, tespihten mücevhere hatta Barış Manço’nun ilk plağına kadar adeta yok yok.

İnternet adresi: http://www.gittigidiyor.com


Gönderilen Resim
ANGELO SOTIRA: Devianartın sahibi. Bu fotoğraf paylaşım sitesinin diğerlerinden farkı sitede daha kaliteli fotoğrafların yer alması. Çünkü sitede üyelerin çoğu aslında sanat değeri olan resimlerini buraya koyuyorlar. Yani aradığınız şey biraz daha kaliteli bir resim olursa bu siteye bakmanızda yarar varbu proje angeloya 26 yaşında 75 milyon dolar kazandırdı.


İnternet adresi: http://www.deviantart.com/


JOHN VECHEY: projesi:pop – cap games yaş:28 60 milyon dolar internet adresi: http://www.popcap.com/

ALEXANDER LEVIN: projesi: wordpress yaş:23 57 milyon dolar internet adresi: http://www.wordpress.org/

JAKE NICKELL: projesi: threadless yaş:28 50 milyon dolar internet adresi: http://www.threadless.com/

SEAN BELNICK: projesi: biz chair yaş 20 42 milyon dolar internet adresi: http://www.bizchair.com/

ALINTIDIR

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma cevap yazıldığında haberdar olmak için yorum formunun sağ alt köşesinde bulunan E-posta yoluyla abone ol linkine tıklayabilirsiniz.